Grilování na pláži Maroubra



Jednoho zimního dne jsme byli pozváni od jednoho známého Ozzíka na grilování na pláži. Kdo by mohl odolat skvělému jídlu a grilovačce přímo u pláže. Grilování je mimo surfování a rugby další národní sport :-) Mají veřejně přístupné grily, které jsou zdarma...ano, Čechům to zní asi neuvěřitelně, že je něco zadarmo (stejně jako snad vsechny veřejne záchody jsou zadarmo) Tyhle veřejné grily vypadají jako zděné kvádry, nahoře mají nerezový povrch a zespoda je napojená a zamčená plynová bomba. Knoflíkem aktivujete gril, který topí po určitou dobu (cca 20 minut). Po této době se gril vypne a vy ho můžete znovu zapnout na dalších 20 minut, dokud si všechno jídlo neugrilujete. Grily jsou natolik oblíbené, že pokud je jich na pláži nebo v parku nedostatek, sdílíte ho s ostatníma a seznámíte se s cizíma lidma nad skvělým jídlem a nebo si prostě vystojíte frontu.

Trvalo nám zhruba necelé 2 hodiny než jsme dojeli z našeho bytu na Maroubru (njn, sobotní doprava nic moc :-) )

Jak je vidět z fotek, počasí bylo nádherné. 20°C a sluníčko v zimě, to docela ujde. Koupili jsme čerstvého duhového pstruha na rybím trhu a klokanní a kuřecí špízy a nějaký zázvorový pivo, který jsem vypila i já...protože to asi spíš chutnalo jako limonáda než pivo :-)


Přestože bylo krásně a svítilo sluníčko, do vody bych rozhodně nevlezla. Už jen proto, že má v zimě kolem 17°C a venku se čověk taky moc neohřeje. Ale jak říkám, na to, že je zima, tak dobrý :-) Nicméně surfaři skočí do neoprenu a jakmile tomu někdo propadne, už není cesty zpět. Chtějí využít každého dne, kdy je hezky a jsou vlny. Jednou bych si taky chtěla jednu vlnku sjet, ale to asi začnu dřív pít pivo než se naučím surfovat :-) Není to žádná sranda totiž.



Pár kroků od grilu se nám nabízel takovýhle výhled. Zrovna probíhaly nějaké mini surfařské závody



V dali je strelnice
 

A tady už jsou naše zmíněné klokanní a kuřecí špízy. Klokanní vlevo- ty tmavší a kuřecí v pravo - ty oranžové. Čekala jsem, že klokanní maso bude trošku tužší, ale bylo pěkně měkké. 

Particka Ozziku v akci...

Ty burgery a rozpadlý párky nejsou naše :-) naše je ta krásná ryba v alobalu 
 


A tenhle 8 měsíční pupíček nám dělal společnost. Trošku ho to zmoho a vytuhnul. 

Zapad slunce kousek od Maroubry