Francouzská Polynézie - Rangiroa


Poslední ostrov, který jsme navštívili se jmenuje Rangiroa a jedná se o jeden z největších atolů na světě. Místo je úžasné, voda průzračně čistá a celá atmosféra na ostrově, kde téměř nepotkáte na ulici ani živáčka, je úžasná.

Rangiroa je jedním z nejvyhledávanějších míst pro potápění. Na ostrově je nedostatek pitné vody a nádobí myjou vodou z oceánu. Celá laguna má zhruba 1440 km2 a v této obří laguně se nachází ještě jedna další laguna. Tohle místo je asi nejopuštěnější místo, na kterém jsme byli. Rangiroa se nachazi ZDE.

Dekorace z místních surovin


Hlavní třída
Zelená laguna






















 
Sli jsme se projit po okoli a potkali par survaru z Australie, kteri zde meli surfarske zavody dorostencu Nebyt jich, asi bychom na ulici nikoho nepotkali. Porozhledli jsme se po okoli, videli par polorozborenych domku, mistni samoobsluhu, lekarske stredisko a lekarnu. Dalsi zajimavosti byla i Skodovka, ktera si to svistela po ulici. 


Místní supermarket "U Daniela"
Zdravotni stredisko
                              
Zelena laguna
Druhy den jsme meli odletat zpet na Tahiti. Letadlo odletalo asi az ve 2 odpoledne tak sjme meli cas prozkoumat dalsi zakouti Rangiroy. Nase hostitelka mela kamarady se clunem, kteri nas za mensi poplatek odvezli do zelene laguny. Domluva byla celkem zabavna. Vsichni mluvi francouzsky a nikdo jinak nemluvi. Kdyz jsme se tedy dohodli, ze se za pul hodiny sejdeme v pristavu, trvalo dalsich 20 minut nez jsme se nasli. Pristavu je tam vic a my byli samozrejme v tom spatnem, a tak kdyz nas nase hostitelka videla jak jdeme po ulici k tomu spatnemu pristavu, hodila na k tomu spravnemu :) V tom spravnem pristavu ovsem doslo k dalsimu nedorozumeni a nalozil si nas do lodi nekdo jiny :) ve finale si nas prehodili a vse bylo v poradku. Zelena laguna byla opustena, nikde nikdo...jen my a rejnok v lagune a pes na brehu, ktery se prohanel v kokosovem haji. 





V lagune nas privital rejnok, ktery je tam kazdy den. Nedivim se mu, ma tam neskutecnou pohodu.



Nikdy bych si nemyslela, ze bych takova mista mohla navstivit. Vzdy jsem s udivem sledovala dolumentarni porady o techto mistech, ktera jsem jiz tehdy a pravem povazovala za ten pravy raj na zemi. Zni to jako cliche ale je to tak. Koho by kdy napadlo, ze i ja se jednou budu prochazet po tech rajskych plazich, jist cerstve kokosy, manga, vanilku a ryby od mistnich rybaru. Ze budu plavat s barevnyma rybkama v lagune a obdivovat nejruznejsi koraly, mit prave tahitske tetovani a cerne perly na krku. A prave proto, ze tohle misto bylo pro me tak nedosazitelne a tak vzdalene, touhle navstevou jsem si splnila svuj obrovsky sen a zazitky a vzpominky, kterych za ty dva tydny bylo tolik, se mnou zustanou uz naporad. Tahle dovolena byla doposud ta nejuzasnejsi dovolena a nemyslim si, je ji jen tak neco prekona :) ale kdo vi...rada se necham presvedcit o opaku :) 

A ZDE je kratke poohlednuti za nasim cestovanim po Francouzske Polynezii, na ktere nikdy nezapomeneme.