Australian Open of Surfing



Jeden únorový víkend se konalo Australia Open v surfování na pláži Manly. Pláž, ale i přilehlé promenády byly narvané k prasknutí. Počasí bylo luxusní, ovšem člověk musí mít po ruce spoustu opalovacího krému, klobouk nebo čepici a pití. V takových vedrech stačí chvilička nepozornosti a jste spálení a nebo přehřátí. 
Organizace byla skvělá. Fanoušci se mohli usadit na tribunách, na promenádách vám hostesky doslova nutily opalovací krémy, vzorky make-upu, šamponů, krémíčků, deodoranty (vše od hlavního sponzora Garnier) a ledový čaj, bylo tu taky spousta stanovištˇ, kde lidi soutěžili v jednoduchých disciplínách a ikdyž jste nevyhráli, za snahu jste mohli dostat kšilty proti slunci, nafukovací míče, frisbee, ručníky, brýle, klíčenky, lahve na vodu a mnoho dalšího...vše s logem Garnier, Billabong nebo Hurley.
Pro závodníky v surfování byl samozřejmě vyhrazen úsek, do kterého veřejnost nesměla, ale pláž je dostatečně velká, takže lidi se nemuseli obávat, že by se nemohli koupat.




Hawaiská závodnice





Plavčíci samozřejmě byli v mimořádném pozoru, stejně tak jako policie a záchranka. Na pláži tu a tam lítá vrtulník s termovizí a hledají lidi v oceánu, z čehož vždycky běhá mráz po zádech.
ouch