Aroma Festival 2012

Jelikož všichni v Sydney si ujíždějí na kafi, konal se tu Aroma Festival. Byl to již několikátý ročník a je to strašně oblíbená akce, takže v okolí Circular Quay a The Rocks se během tohoto víkendu pohybovaly tisíce lidí, kteří měli jediný cíl...ochutnat všechny možné druhy kávy z různých koutů světa, vychutnat si tu atmosféru života točícího se kolem kávy, vůní, dobrůtek a sladkostí ke kávě ale nejen sladkostí. Aroma Festival není pouze o kávě a sladkostech, ale i o dalších různých vůních nejrůznějšího koření a pochutinách například ke skleničce vína. 


Na ozdobu takového šálku kávy je obvykle třeba projít Barista kurzem, který můžete absolvovat přes víkend a stojí kolem $200. Ale cena se samozřejmě liší v každé škole. Po kurzu taky musite ziskat praxi a ne kazdy se latte art nauci za jeden vikend.

 
Procházet mezi stánky, vnímat všechny ty vůně a nedat si nic dobrého prostě nejde. Takže jsme neodolali a dali si tuhle rolku. Byla to taková jakoby křupavá palačinka s náplní, která připomínala něco mezi termixem a pudinkem. Prostě dobrota.

Na festivalu byly opravdu davy lidí, což spoustu lidí může odradit....ale nás ne. Alespon ne tentokrat. 

 



 
Taky se tu vystavovaly kávovary a nejrůznější mašinky a vynálezy na přípravu té nejlahodnější kávy

 
Za $5 se tu člověk mohl projet i na velbloudovi s výhledem na Operu :-)

 
 

Na Harbour Bridge každou chvíli uvidíte skupinky turistů, které láká nezapomenutelný výhled na celý Sydney Harbour včetně Opery a dalšího okolí Sydney. Až bude teplo, taky nás to čeká... už se nemůžeme dočkat :-)