Silvestr 2012/2013


Na Silvestra jsme se rozhodli jít do města a užít si nezapomenutelný ohňostroj. 
Akce tohoto typu je opravdovým zážitkem, ale je pravda, že to stačí zažít jednou za život. Program vypadal  následovně: 8:00 budíček, 9:16 odjezd busem směr Milson´s Point, 10:00 najít vhodné místo tam, kde ještě nikdo nebyl, což bylo poměrně složité v takovou "pokročilou" hodinu. Někteří už na svých místech byli od samého rána, nebo dokonce na těch místech spali. Tohle je pohled z našeho místa, které jsme poměrně úspěšně ubránili až do samé půlnoci. Od 10:00 jsme čekali, pili a jedli a čekali a čekali. Škoda jen, že jeden z nejteplejších dní připadl zrovna na Silvestra. 
Postupem času v průběhu dne se hrnuly masy lidí a zanedlouho seděli lidi nejen na trávě, ale i na parkovišti, střechách, silnici a vůbec tam kde se dalo. Alkohol byl samozřejmě zakázán, ale v takovém vedru se ani není čemu divit. Při vstupu probíhaly rozsáhlé kontroly tašek a batohů a ti, kteří byli podezřelí, těm policie nahlédla do batohů na místě a všechen alkohol zabavila. 
Do města se vydalo 1 500 000 lidí, ohňostroj stál 6,6 milionu dolarů a jednalo se o 7 tun ohňostroje, který trval zhruba 12 minut.



Opera v obležení. Na tomto stanovišti byla ambasadorka letošního ohňostroje - Kylie Minogue - a další významní hosté.


V zálivu kotvila i zaoceánská lod, která právě odplouvá. Jak je z této fotografie patrné, místa je kolem nás spousta. To se ovšem během pár hodin radikálně změnilo a lidi nám div nešlapali po hlavě.


Už se stmívá a  plni očekávání se nemůžeme dočkat té slávy.Lidi se už rozmnožili a jít např. na záchod nebo pro jídlo se opravdu nevyplácelo. Za prvé vás čekaly příšerně dlouhé fronty a za druhé jste nemuseli vůbec najít cestu zpět na vaše místo.

 

Město se začíná rozsvěcovat...