Silvestr 2013/2014 - Jervis Bay


29.12. jsme se rozhodli vypadnout z mesta, protoze Silvestr v Sydney jsme uz slavili - se vsim vsudy. Jednou to stacilo bohate :)
Jervis Bay milujeme a tak jsme se rozhodli vyrazit prave tam. A protoze jsme se rozhoupali az na posledni chvili a byli jaksi spontanni, vsechny kempy v Jervis Bay, ktere jsme obtelefonovaly mely plno a tak jsme vyrazili na blind. What could possibly go wrong? :) Bylo krasne, teploty se pohybovaly kolem 30 stupnu. Tou dobou jsme jeste nemeli auto, tak jsme si ho pujcili a vyrazili smer Jervis Bay. Tahle oblast je oblibena dovolenkova destinace, kde si muzete zaplatit plavani s delfiny, v sezone jet na pozorovani velryb a v lete samozrejme provozovat nejruznejsi vodni sporty. Nachazi se tam taky jedna s nejbelejsich plazi - Hyams Beach a jeji pisek "piska" nebo vydava piskave zvuky. To je zpusobeno kombinaci nekolika faktoru. Cistota, velikost zrna, vlhkost a pritomnost kremene respektive jeho drobnych castecek. V Australii je spousta plazi, kde si muzete "vyzkouset" piskajici pisek, dokonce i v nekterych castech Manly Beach a Northern Beaches se nam to povedlo. Dale pak je v Jervis Bay Royal Australian Navy College.

Po ceste ze Sydney byla samozrejmosti zastavka na Lookoutu nedaleko Kiama, tam jsme si dali obed a jeli dal az do Huskissonu. Pekne mestecko, ktere behem Vanoc a Silvestra praska ve svech. Zkusili jsme prvni kemp nekde v lesich, meli stale nejaka mista a tak jsme to riskli a jeli dal. Kdyz tak se vratime. Zapadli jsme do dalsiho kempu, tentokrat v Huskissonu...primo na plazi jako minule. A meli posledni dve volna mista pro stan, takze jsme nevahali ani vterinu a bookli tri noci. Nemeli sice ohniste, ale stejne byla sezona pozaru, takze bychom nemohli nic rozdelat. BBQ nam stacilo, ovsem takovy brambory primo z ohne (moje slabost) bych si teda dala!
Postavili jsme stan, utaborili se a vyrazili po okoli. Po plazi jsme dosli do Huskissonu a mestem jsme se vratili zpet do kempu. Vecer jsme zasli do Fudge factory, kde jsme si dali zmrzlinu s jiz zminemym fudgem - coz je v podstate uzasna kaloricka bomba. Vyrabi se to z cukru, mleka a masla, takze samy dobry veci :-D a na zmrzlinu se to dava v podobe cokoladove, nugatove nebo karamelove polevy. prichuti je spousta :) program na vecer - dobre vinko na plazi a poslouchat sumeni more.

Druhy den rano jsme vyrazili do nedalekeho Boodeere National Parku, kde to mame moc radi. Opet se plati vstup a tak tam neni prelidneno. Po ceste jsme potkali par wallabies, coz je takova mala varianta klokana. Prosli jsme si par tracku a vegetili na plazich, na kterych jsme byli bud sami nebo s max peti lidma. Museli jsme nabrat nejakou tu energii na vecer. Hlavnim hrebem silvestrovskeho vecera v Huskissonu je ohnostroj v 9 vecer :) Z kempu jsme tam jeli autem, samozrejme vybaveni dobrotama a vinem. Pred tim jsme ale zasli jeste na veceri takze jsme kupodivu  vychytali vyborne misto na parkovani, ktereho jsme se odmitli vzdat :) takze jsme tam zustali az do ohnostroje. 
Ve meste se taky konala pout. Misto strelnice tam maji stanek s nafukovacima balonkama a sipkama, takze se strili sipkama na balonky a podle toho kolik jich prasknete, dostanete odpovidajici cenu ;) sipky samozrjeme nejsou nejostrejsi a balonky nafouknute jen tak aby se nereklo :) ale co, sranda byla. 
Po ohnostroji v 9 jsme se vydali zpet do kempu. Asi 2 km usek nam autem trval cca 45 minut :-/  vzali jsme si dalsi zasoby vina a udelali si takovou mensi party na plazi az do pulnoci, kde jsme oslavili prichod noveho roku s prskavkami :-D
Druhy den rano jsme museli trosku vystrizlivet a hned po tom, co se nam udelalo lip jsme opet vyrazili do Booderee parku a stravili tak den bez davu lidi. 
Prespali jsme a bylo na case vsechno sbalit a vydat se zpet do Sydney.