Vivid Sydney 2015 ve 25 vterinach



Letosni Vivid Sydney jsme pojali trosku jinak. V predeslych letech jsme se prochazeli sem a tam v ulicich Sydney, prodirali se davy lidi a museli se obrnet davkou trpelivosti. Letos jsme si koupili listek na plavbu po Sydney Harbour na jedne z mnoha lodi, ktere jsou k dispozici. Jedna se o "party boats", ktere jsou upraveny k ruznym prilezitostem, oslavam, svatbam, oslav zasnub a v lete samozrejme slouzi jako misto pro firemni vanocni vecirky. Kdyz pominu hromadnou dopravu, je tohle skvely zpusob jak vyuzit zaliv. Stejne jako v Praze mate moznost jit na parnik na Vltave, tady jsou lode brazdici vody Sydney harbouru a cele CBD mate jako na dlani. O to vic je zazitek z teto plavby umocneny, kdyz probiha Vivid Festival a vsechny budovy, most, opera a dalsi svetelne instalace rozzari cele centrum. A protoze vsechno ma sve vyhody a nevyhody, z lodi ktera se kyve neporidite ty nejlepsi fotky, takze prochazka v ulicich Sydney nas stejne neminula. Sli jsme ale v tydnu, takze jsme se preci jen vyhnuli vikendovym davum a rodinam s kocarky.

Prestoze jsme meli s sebou dva Canony, stativ, nekolik objektivu atd., nekteri z nas tak vehementne nabijeli baterky, az je nechali doma :) takze jsme mohli pouzit pouze jeden fotak a stridat se :) Hlavne, ze se mame radi ;-)

Festival se kazdy rok rozrusta. Letos se rozrostl napr. do Chatswoodu a na Martin Place.

Projekce na Opere a MCA se nam moc libily, ovsem byli jsme trosku zklamani svetelnymi instalacemi ve Walsh Bay, kde je obrovsky potencial. Walsh Bay je uzasne zakouti pro nejruznejsi prilezitosti a bylo nam lito, ze tuto oblast organizatori nevyuzili na plno tak jako napriklad v roce 2012.  




 

hokus...

pokus...

Komentáře