Wolverine na jevisti



Je to jeden z nejoblibenejsich Australanu soucasnosti, ktery zapocal svou karieru na Broadway jako muzikalovy herec.  Skvely herec, ktereho obdivuje nekolik generaci, obrovsky sympatak s hlasem jako zvon. A jako bonus vas pekne prozene na parketu. Fanynek ma snad miliony (a to neprehanim), presto jeho srdce patri jen jedine. Jeho manzelka a rodina ho podporuje na kazdem kroku. On sam podporuje nespocet charit a nadaci a je to take cerstve zvoleny ambasador letecke spolecnosti Qantas. Zni to az prilis dokonale?  To vse a mnohem vic, to je Hugh Jackman, na ktereho jsou vsichni Australani (a ne jen oni) tak pysni.

Videt Hugh Jackmana ve filmu je fajn, ale videt ho nazivo je mnohem lepsi :) Takze kdyz mi prisel email s predprodejem vstupenek, nevahala jsem ani minutu. Po pravde receno, bylo mi jedno, jestli listky byly na divadelni predstaveni, koncert, muzikal,... Hlavne, ze ho uvidime nazivo :)

"Parada", rikam si, "listky mame v kapse. Ted jen pockat 3 mesice". Cas strasne leti a to cekani uteklo jako voda. Stojime pred Qantas Credit Union Arenou, zmoulame listky v ruce a hledame nas vchod. Jsme jedni z prvnich navstevniku teto show v Sydney, a tak se nam naskyta pohled na prazdnou arenu s neonovymi napisy Hughovy show. V Sydney byla pouze tri predstaveni a my meli tu moznost byt na jednom z nich. 

 
Qantas Credit Union Arena je pametnici, co se tyce koncertnich hal v Sydney. Hala byla poprve otevrena v roce 1983. Interier je lehce zastaraly, ale stale perfektne funkci. Pojme pres 13000 lidi, nachazi se v samem centru  Sydney, ale s nejvetsi pravdepodobnosti ji budou za par tydnu bourat. Za jeji historii se v ni vystridalo neskutecne mnozstvi nejznamejsich svetovych interpretu, na ktere si jen vzpomenete.

K nasemu prekvapeni je hala 10 minut pred zacatkem predstaveni stale poloprazdna, coz nam hlava nebere. V 8 hodin to ma vsechno vypuknout a lidi se stale hrnou, nosi si vino, pivo, popcorn, nikam nespechaji a hala se tak pomalu, ale jiste zaplnuje snad do posledniho mistecka. Zacina se se zpozdenim ale hlavne ze se zacina :)


    
Neco malo pres dve hodiny zpivani, tanceni, vypraveni, promitani rodinnych fotografii ale i historek ze zakulisi...o tom vsem je tato show. Hugh vypravi o svych zacatcich, jak dosahl svych uspechu, ale i zverejnuje ne prilis lichotive fotografie z obdobi, kdy to byl jeste pubertak, jako kazdy jiny. O vsem vypravi s respektem a skromnosti jemu vlastni.

Predstaveni bylo rozdeleno na dve casti s 20 minutovou prestavkou. V prvni casti predstaveni, mimo jine, zaznelo par pisni z Bidniku a Broadway. Hugh take vyzval vsech zhruba 13000 lidi, aby zazpivali k narozeninam jeho zene Deborah, ktera ten den slavila narozeniny. Hugh mel v publiky nejen celou svou rodinu,a le i nejblizsi pratele.

V druhe casti pak zaznelo nekolik pisni z repertoaru Petera Allena (Australskeho muzikanta, ktereho asi bude znat predevsim starsi generace Australanu), Hugh vyzval jednu zenu z publika a tancil s ni na podiu, a ke konci zaznelo par pisni, se kterymi mu pomohla Aboriginska komunita, kterou Hugh podporuje. V uplnem zaveru, zazpival pisen s nazvem I Still Call Australia Home, behem ktere byla vypustena australska vlajka do publika a putovala pres cele spodni patro. Behem teto pisne se ztlumila svetla a lidi v cele hale rozsvitili baterky na svych mobilech, coz vyvolavalo az dojemnou atmosferu.

 
To, ze je Hugh Jackam takovy nas Mirek Dusin, to asi neni zadnym tajemstvim. Celebrity jeho formatu jsou casto narocne, naladove a rozmazlene. To, ze celebrita jeho formatu je tak skromna a zaroven stedra k okoli, vzdy pozitivne naladena a vdecna i za ty nejmensi drobnosti, to me na nem bavi asi nejvic. A jak je videt, tak to bavi dalsich nekolik milionu fanousku, ktere ma po celem svete. Prilezitosti se maji chytit za pacesy a v tomto pripade nemuzu vic nez souhlasit. V Evrope bychom asi jen tak tuhle prilezitost nemeli. Zazitek, ktery (alespon tedy se mnou) zustane naporad.

Komentáře