Cechy krasne, Cechy me...


Z letiste, kde me privitali nasi, jedeme hned k brachovi, kde si davame neskutecne dobre zapekane palacinky s tvarohem a zalite kondenzovanym mlekem. Vypravime, smejeme se a snazime se dohnat to, co nam behem poslednich necelych dvou let uteklo.
Je uz ale cas se vydat do rodne hroudy, takze se loucime. Domu dorazime kolem 7 vecer. Vybaluji suvenyry a jsem ve svem pokoji, kde jsem prozila nejakych 25 let sveho zivota. Neustale povidame a vypravime a nevime kde zacit a kdy prestat :)
V patek jsou na programu nakupy a vecer posezeni se Simovymi a Dannym. Pokracuju doma s domacim tatarakem a par sklenkami cerveneho. Lidi si mysli, ze jsem neustale vyhladovela a krmi me vsim moznym. Do Sydney urcite prijedu jako Otesanek a budu muset travit vetsinu casu behanim po plazi.

V sobotu nas ceka spolecny rodinny obed v restauraci s tradicnimi ceskymi jidly, abychom si pripomneli jejich chut. Vyber je opravdu veliky, ale nam nejvic chutna suchy chleba a hlavne ta jeho krupavoucka kurcicka, kterou v Sydney jen tezko najdete. Co se tyce jidla, nemohla jsem si nechat ujit jiz zminovany cerstvy chleb, syrecky, Pribinacka, ochucene kefirove mleko, korbaciky, tvarohove a povidlove kolacky, Rajec Materidouska, kralika se zelim, Bohemku s jahodovym dzusem a nebo domaci strudl ci babovku od babicky.

Moje oblibena kombinace
V nedeli navstevujeme mamciny cast rodiny. Teta to vsechno svolala, takze se nas seslo hodne...vcetne psu a andulek :)

V pondeli frcime na sever do Liberce za Luckyho babickou, ktera uz ma pripravene nekolika chodove menu :) po ceste se ale stavime v pekarne U Marka a Luckyho rodice kupuji plnou krabici tech nejuzasnejsich svatebnich kolacku (a nejen tech). Posilneni kolacky dorazime do Liberce a vitame se s Luckyho babickou, tetou, strejdou, sestrenkou a jeji malou certici :) Radost je velika a vypravime si do pozdnich hodin. Prestoze ve zpravach vyhrozovali, ze nas ceka snehova kalamita, nic takoveho jsme nezaznamenali. Rozesmala me zprava v televizi, kde moderatorka dramaticky informovala cely narod o tom, ze napadlo CELYCH 6cm snehu! :-D Druhy den si uzivame ty "zaveje" snehu a po obede vyrazime kamsi do Horni Dolni za nasim kamaradem, ktery se odstehoval na konec sveta, kde snad lisky davaji dobrou noc. Ani Google to nemohl najit, takze jsme trosku tapali, ale nakonec jsme preci jen dorazili. Ponuchnali jsme se s jeho novym prirustkem do rodiny, zdlabli dortik a vyrazili smer Plzen, kde jsem mela sraz s kamaradkou.

Nasledujici tri dny se odehravaji v drbajicim duchu a s kamoskama musime vsechno probrat, a protoze casu neni mnoho, meleme jedna pres druhou a stejne nestihneme probrat vsechno :) klasika.




Frenchie, bobik moji kamaradk

Tyden v Cechach utekl jako voda, stihla jsem jen kruh nejblizsich pratel a samozrejme rodinu a uz skacu po kufru a snazim se ho zapnout. Tyden na navstevu Cech je opravdu malo, ale vzhledem k tomu, ze tenhle vylet do Evropy nebyl uplne planovany a byl primarne pracovni, muzu byt vubec rada, ze muj zamestnavatel byl natolik benevolentni a jeste mi zaplatil letenku do Cech.

Velkym tematem vsech rozhovoru byla nase svatba a vsichni se ptali, kdy ji usporadame. Je jasne, ze do roka a do dne od zasnub to jiste nebude a nijak nas to netrapi.  Muzeme rict jen jedine, pratele...az priste prijedeme, slibujeme, ze pro vas budeme mit vice informaci :) pracujeme na tom!

Nakoupeno mam mraky veci, k tomu mam dalsi mraky darku, za ktere vsem moc dekuju a dale se v mem kufru najde i 2,5 kg dobrutek od Opavia, Orion ci Sedita. Nechybelo malo a vezla jsem i syrecky :) nemit marketingove predmety, ktere jsem mela za ukol prepravit z Dublinu do Sydney, v kufru bych mela spousty dalsich dobrot!


zasilka, ktera putovala smer Sydney
Zasoby susenek a oplatek mame dostacujici a urcite s nimi vystacime nejaky ten rok :)

V den odletu krasne sviti slunicko a cesta na letiste je bez problemu. Louceni jsou vzdycky smutna, ale o to veselejsi jsou navraty! A na ty dalsi navraty se uz ted tesime...

A co nas v Cechach po dvou letech prekvapilo ci zaskocilo?

  •     stale bezi Ordinace v Ruzove Zahrade!!!
  •     ceny v obchodech
  •     Bozkovsky Tuzemak s mangovou prichuti
  •     lidi jsou velmi seriozni
  •     v mnoha podnicich se stale kouri, nicmene v mnoha podnicich se nastesti kourit prestalo :)

Andelickum na katedrale svateho bartolomeje nekdo uhackoval cepicky, aby jim nebyla zima :)