Whiskey, to je moje gusto....



...ne tak docela. A ani ginu tolik neholduju, ale nedavna navsteva lihovaru nedaleko centra Sydney na me zapusobila. 

Lihovar Archie Rose rozhodne nepatri mezi turisticke destinace, musi byt objeven a mozna prave proto ma takove kouzlo. Jedna se o jediny whiskey lihovar v Sydney. Necekejte reklamni poutace, cedule ani ukazatele smerujici k lihovaru. Hledejte spise industrialni zonu s opryskanymi zdmi, za kterymi se schovava samotny lihovar s utulnym barem.
Lihovar s barem se nachazi ve ctvrti Rosebery v jakemsi komplexu stare tovarny, ktera byla pretvorena do urbanistickeho trziste a mista, kde najdete mistry pekare, prazirny, palirny, skolu vareni, trh se zeleninou a ovocem a poctivymi a organickymi produkty.
Co se tyce ginu a whiskey, radsi si dam rum, nicmene prohlidka lihovaru s degustaci ginu, whiskey a vodky, kterou prave tady vyrabi byla velmi prijemna a vzdelavaci a rozsirila nase obzory, co se kvalitniho alkoholu tyce. Nahlednete do taju vyroby whiskey a ginu a prozradi vam i nektere tajne ingredience, ktere delaji jejich produkty vyjimecne. Prohlidka lihovaru bez degustace stoji symbolickych $10 za osobu. Za prohlidku s degustaci zaplatite $20 za osobu.

 

Patrite-li mezi ty, kteri si radi veci osahaji, ocichaji apod, pak prave pro vas je jako delana hodina, behem ktere se vam dostane odborneho vykladu, a behem ktere si muzete namixovat vasi osobitou whisku nebo gin. 


Slecna, ktera vedla prohlidku je zaroven barmanka v Archie Rose baru a je do vseho, co se toci kolem vyroby jejich alkoholu, nesmirne zapalena.
Drinky, ktere vam obsluha v baru namicha jsou na muj vkus originalni a vytecne. 


Pokud jste milovniky originalni whiskey a ginu, tohle misto urcite stoji za navstevu.
Vice info na webovych strankach Archie Rose ZDE

Komentáře