Rande v Narodnim Parku Kuringai


Byli jsme tu uz nescetnekrat, park jsme prosli skrz na skrz, ovsem tentokrat mela nase navsteva parku jiny a mozna i jedinecny nadech.

Poprve od narozeni juniora jsme si s Luckym vyrazili jen ve dvou. Junior byl ve skolce a u nas v praci jsme meli naplanovy tzv Recharge day. To spociva v tom, ze si vezmete den volna a prozijete ho tak, jak se vam zlibi. Firmy tohle delaji behem pandemie celkem pravidelne a snazi se tak motivovat zamestnance, aby vyrazili na vylet, sli si zacvicit nebo stravili den se svoji rodinou. Prace z domova behem pandemie ma jiste sva pozitiva v mnoha ohledech. Jsou tu ale i uskali, se kterymi se lide potykaji. At uz se jedna o pocit izolace, vice stresu, neschopnost oddelit osobni zivot od toho pracovniho, kdyz se pracuje z domova, nebo nedostatek pohybu.
Pochopitelne i mnoho benefitu, na ktere firmy lakaji nove zamestnance jdou v dobe pandemie stranou. A tak se firmy snazi zamestnance motivovat jinym zpusobem.

Nam je Recharge Day velmi symaticky, takze jsme zkoordinovali data nasich firem a vyrazili na celodenni vylet.

Den nezacal uplne idylicky, lilo jako z konve. Nenechali jsme se tim rozhodit a prodlouzili jsme si snidani v kavarne a teprve potom vyrazili. Po ceste stale prselo. Jakmile jsme zaparkovali auto a zabouchli dvere, ani kapka. Nechapu, jake stesti jsme meli, ale byli jsme v euforii!
Batoh na zada, GoPro do ruky a jde se. Je patek, v parku nikde nikdo. Jen my a zver. Dychame zhluboka a uzivame si toho neskutecneho klidu a vune mokrych eukalyptu.


Tentokrat jsme se rozhodli pro Resolute Track a nikam nespechali. Uzili jsme si pohledy na tisice let stare aboriginske skalni umeni, klidek na plazi, funeli jsme do kopce, abysme si pak uzili vyhledy na protejsi zatoku.





Bylo pod mrakem, postupne svlekame vrstvy a nasazujeme slunecni bryle. Po zbytek dne sviti slunce jako blazen a my se kochame modrym nebem, ktere bozsky kontrastuje s kriklave zelenou okolnich lesu s akcenty zlute, oranzove a cervene.


Casu jsme meli dost, tak jsme se rozhodli pro dalsi track - America Bay Track. Ten pro nas nebyl novy, ale tentokrat jsme se pokochali aboriginskymi kamennymi rytinami kousicek od hlavni stezky.

Dalsi track, ktery chceme zvladnout je Bairne Trail. Ten ma ale 4km tam a 4km zpet a to uz nestihame, takze jdeme jen cca polovinu a vracime se zpet k autu, abychom stihli vyzvednout juniora ze skolky.

V nohach mame ten den bez mala 20km. Unaveni, ale zaroven nabyti energii ze slunicka a uzasne prirody, kde jsme nepotkali ani zivacka, se muzeme vrhnout do dalsiho pracovniho tydne.

Kdy ze je dalsi Recharge Day?




Komentáře